Analysera din Facebooktrafik

Postad: tisdag 14 augusti 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

En tydlig och bra video om hur du kan samla ihop statistik från en Facebooksida via Excel.

Publicera mer video på Facebook

Postad: torsdag 14 juni 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Rörlig bild på nätet ökar i popularitet och användning. På Facebook genererar ett upplagt videoklipp betydligt mer interaktion än andra typer av inlägg. Företaget Vitrue har sammanställt ett white paper i ämnet med flera intressanta insikter. Som grund ligger information från nästan 100 000 Facebookuppdateringar.

Några siffror först:

  • 84,4 % av amerikanska internetanvändare tittade på rörlig bild på nätet under januari 2012.
  • 105 miljoner amerikaner tittar på rörlig bild på nätet dagligen, en ökning med 43 % sedan 2010.
  • Snittmängden videoklipp för den som tittar är 239 st/månad
  • Varje dag laddas 8 år av material upp på Youtube.

Publicera rätt för bäst resultat

Rörlig bild står för endast 7 procent av alla uppdateringar på Facebook, så konkurrensen är ännu inte så stor, men det finns även några saker att tänka på för att uppnå maximal effekt vid publicering.

  • Rätt tid och dag. Statistiken visar att företag publicerar flest videoklipp på onsdagar strax innan 17:00, men söndagar är den mest populära dagen för att titta på klippen. En lämplig dag för publicering av rörlig bild är alltså söndagar. Självklart finns det inga absoluta sanningar och varje sidägare gör bäst i att testa sig fram.
  • Rätt copy. Det är tydligt att en bra text till videoklippet ökar intresset. Sämst resultat ger videoklipp som läggs upp helt utan förklarande text och bäst resultat ger text på 100 tecken eller mindre. Ett videoklipp med en tillhörande text på 100 tecken ger i snitt 71 % mer interaktion än samma klipp med 200 tecken eller mer.
  • Skippa ”!” och ”?”. 38 % av alla Facebookuppdateringar i Vitrues undersökning innehöll antingen ett utropstecken eller ett frågetecken. Men statistiken visar att Facebookinlägg utan ”!” och ”?” genererar drygt 25 % mer klick.

Läs mer om undersökningen och ladda ner white papern på Vitrues webbplats.

Sveriges 50 mest incheckade platser på Facebook

Postad: torsdag 7 juni 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Jag har tillsammans med Appelbergs praktikant Håkan samlat de 50 platser i Sverige som har flest incheckningar på Facebook och lagt in dem i en Google Map. Stockholm dominerar listan med knappt hälften av alla incheckningar, följt av Göteborg. Noterbart är att Malmö bara finns representerat med en plats, Lilla Torg.

Hur kan man som företag utnyttja sådan här information? Ett sätt är att lokalisera kampanjer som bygger på incheckningar till platser där människor redan använder sig av tekniken. Mariebergs Galleria i Örebro och Kista Centrum utanför Stockholm är två platser där många checkar in, vilket i sin tur borde betyda butiksinnehavare där har alla möjligheter att locka kunder på det sättet.

All statistik kommer från Social Bakers.

Sverige


Visa 50 mest incheckade platserna i Sverige (Juni 2012) på en större karta

Stockholm


Visa 50 mest incheckade platserna i Sverige (Juni 2012) på en större karta

Vilka Facebookinlägg förlorar du fans på?

Postad: tisdag 15 maj 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Webbredaktörer är vana vid att besöksantalen på webbplatser går upp och ner. Men på Facebook, där antalet fans i princip alltid stiger, så är det lätt att glömma bort de relativt få fans som väljer att sluta följa företaget.

Fokus bör alltid ligga på vilket innehåll som lyckas generera fler fans, men det är viktigt att inte glömma sina befintliga fans och vara uppmärksam på vad som får dem att avfölja Facebooksidan. Den vanligaste anledningen till att fans avföljer Facebooksidor är enligt en färsk rapport att det skickas ut för många uppdateringar.

I Facebooks egna statistikverktyg kan man enkelt se hur dina uppdateringar tas emot; vilka som genererar nya fans och vilka som skrämmer bort dem. Så här kan en enkel analys se ut:

En kampanj där användarna uppmanas att skicka in bilder genererar många nya fans.

En kampanj där användarna uppmanas att skicka in bilder genererar många nya fans. Toppen i statistik som inte är gulmarkerad finns ingen förklaring till inom Facebookverktyget vilket tyder på att den beror på extern annonsering.

På alla topparna i statistiken har Facebooksidan publicerat två eller flera inlägg efter varandra, vilket orsakat ett bortfall i fans.

På alla topparna i statistiken har Facebooksidan publicerat två eller flera inlägg efter varandra, vilket orsakat ett bortfall i fans.

Facebook ändrar storleken på profilbilden…igen

Postad: onsdag 25 april 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Facebook fortsätter att hålla sina användare på tå. I dagarna kommer storleken för företagssidors profilbilder öka från 125 x 125 px till 160 x 160 px. Ändringen påverkar egentligen bara de som ”byggt ihop” sin profilbild med omslagsbilden. Läs mer på Inside Facebook.

Nya måtten, från inside Facebook

Nya måtten, från Inside Facebook

Hur vet jag att mina Facebook Ads funkar?

Postad: onsdag 4 april 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Facebook Ads är fortfarande relativt nytt och därför undrar många vad som är en bra click through rate (CTR) och en rimlig cost per click (CPC). En ny undersökning från Social Fresh ger ett förslag på lämpliga siffror att jämföra sig med.

Snittet som kom fram var $0.80 i snitt för CPC och 0.014 procent för CTR. Siffrorna varierade sedan beroende på var annonserna befann sig, vart de ledde och vem som låg bakom publiceringen.

Annonser som pekar till externa sidor lyckas betydligt bättre än internt Facebooklänkade banners.

Annonser som pekar till externa sidor lyckas betydligt bättre än internt Facebooklänkade banners.

 

Bäst lycka hade de banners som publicerats av en byrå

Bäst lycka hade de banners som publicerats av en byrå

Undersökningen är baserad på 347 reklamköpare med i genomsnitt 8.3 års erfarenhet inom kommunikation. Läs en mer omfattande genomgång av innehållet i undersökningen på Inside Facebook eller ladda ner hela undersökningen hos Social Fresh.

Så återskapar du din försvunna Facebook Timeline

Postad: tisdag 3 april 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Tänk dig att du och en kollega suttit ner en hel dag och uppdaterat Facebook Timeline för ett över hundra år gammalt företag. Det blir många svartvita produktlanseringar och milstolpar det. Tänk dig sedan att allt försvinner när du trycker på publiceraknappen. Många stackars webbredaktörer fick uppleva detta under övergången till Facebook Timeline för företag och jag var inget undantag. Lyckligtvis finns det en enkel lösning.

En bugg i Facebook Timeline har gjort att alla uppdateringar som gjorts på vissa företagssidor innan publicering har försvunnit. Lösningen är enkel. Så här ser det ut för de som drabbats av buggen, tidslinjen till höger på sidan är utbytt mot den gamla kortare tidslinjen som startar det datum då företaget gick med i Facebook.

Klicka på ”Gick med i Facebook” och klicka sedan på den nedersta månaden.

Scrolla sedan längst ner på sidan så ska ditt första inlägg om när företaget grundades ligga där, men med fel datum på inlägget. Det felaktiga datumet är grunden till buggen, så ändra det till det korrekta datumet så återskapas allt innehåll igen.

Någon mer som drabbats av detta problem?

Facebook öppnar för extern meddelandehantering

Postad: torsdag 15 mars 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Facebook släpper nu en stor del av sitt API (koden till applikationerna) fri. Det största användningsområdet som jag ser är möjligheten att hantera kommunikationen med besökarna i företagets redan befintliga kundserviceapplikationer.

Kopplingen och samarbetet mellan marknadsavdelning och kundservice är otroligt viktig för företag med en aktiv dialog i sociala medier.

>>Mer läsning på Inside Facebook

Så anmäler du falska företagssidor Facebook

Postad: fredag 2 mars 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

Att ha total kontroll över sitt varumärke online är ett omöjligt uppdrag med dagens snabba informationsspridning. På Facebook kan vem som helst skapa en sida i ditt företags namn och via den sprida både negativ och positiv publicitet.

Positiv publicitet inte bara positivt

Även om det på många sätt är fantastiskt bra för ett företag som till exempel Coca Cola om en av deras mest hängivna kunder skapar en hyllningsgrupp på Facebook så finns det även negativa aspekter. De användare som gillar hyllningssidan är svårare för Coca Cola att nå i kommande marknadsaktiviteter och kampanjer än de som knyts till den officiella Facebooksidan.

I fallet med den fiktiva hyllningssidan så är det inte säkert att Coca Cola som företag bör agera, men om de ändå beslutar sig för att göra det så går det att göra på två sätt:

Den schyssta vägen: Kontakta Facebooksidans ägare eller administratör och be dem stänga ner sidan, eller be om administratörsrättigheter.

Och om det inte funkar så finns även…

Den hårda vägen: Anmäl sidan till Facebook. Du kan läsa mer om vilka rättigheter du som företag har på Facebook i deras regler om immateriell egendom.