Köp flingor med tweets, mobila Facebookanvändare och nigerian på LinkedIn

Postad: torsdag 4 oktober 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

60 % av Facebookanvändarna loggar in via mobilen
Facebook kom nyligen ut med en siffra som säger att de nu har en miljard användare. Intressant där är att 600 miljoner av dessa använder sig av Facebook i mobilen. Det är med andra ord hög tid att kolla hur ditt företags Facebooksida ser ut i mobilen.

Facebooksidor når inte fram till lika många längre
Det talas mycket om Facebooks senaste uppdatering den 21 september som medförde att Facebooksidor får mycket mindre genomslag och når färre personer. Ett standardinlägg av en Facebooksida når runt 16 procent av fansen, en siffra som sedan kan höjas då många interagerar med inlägget. Efter den 21 september har många företag, främst de med lägre interaktionsgrad, sett en markant sänkning på genomslag, i många fall en halvering.

Spreta inte åt alla håll med dina sociala medier
Olika kanaler finns det gott om i sociala medier och förhoppningsvis finns det ett driv på ditt företag att ha en närvaro i flera av kanalerna. Här är några bra råd för att undvika att det spretar för mycket åt alla håll.

Hur marknadsför sig en nigeriansk fastighetsmäklare på LinkedIn?
En intressant artikel om en nigeriansk fastighetsmäklare som hela tiden jobbar i uppförsbacke för att bevisa sin legitimitet i en värld av Nigeriabrev och oseriösa spamaktörer. Han får hjälp av en LinkedIn-expert och når framgång inte bara i Nigeria, utan även globalt.

Köp frukostflingor med tweets
Kellogg’s öppnade nyligen en butik i London där kunderna kunde köpa flingor med hjälp av tweets med bestämda hashtags. Dessa hashtags nådde snabbt trending topics i England.

Företaget som sållar bort fans, sociala medier för småföretagare och namnbyten

Postad: fredag 14 september 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

Här är företaget som sållar bland Facebookfansen
När andra företag slår knut på sig själva för att få så många gillningar som möjligt på sina Facebooksidor så går Grey Poupon åt motsatt håll. De som vill bli fans till måste ansöka genom ett formulär som leder till en app som kollar igenom din Facebookprofil för att se om du är värdig ett ”medlemskap” på sidan. Tanken med att satsa på fans som är intresserade av företaget på riktigt, istället för luddiga hundvalpskampanjer är bra, även om Grey Poupon förstås vridit det ett extra varv.

Vilka sociala medier använder småföretagarna?
400 beslutsfattare i små företag har fått tycka till i en undersökning som bland annat visar att Facebook är den klart populäraste marknadsföringskanalen i sociala medier. Många andra spännande siffror kom fram i undersökningen, bland annat att 43 procent arrangerar tävlingar online och att majoriteten lägger 25 procent eller mer av marknadsföringsbudgeten på sociala medier.

Skapa ett chattrum på din Facebooksida
Facebooks egna kommentarsfunktion är ett bra verktyg för dialog men ibland kan det finnas behov ett klassiskt chattrum istället. Det kan du skapa med denna tjänst.

Så hanterar du företags namnbyte i sociala medier
De flesta företag har en närvaro i fler än en kanal i sociala medier och vid ett namnbyte kan det uppstå problem. Per Axbom går här igenom hur Sveriges Kommunikatörer (före detta Sveriges Informationsförening) hanterat sitt namnbyte.

Därför bör företag engagera sig i Google+
Många artiklar likt denna dyker upp i mina rss-flöden, så jag läser dem och delar med mig. Det största argumentet för Google+ verkar vara att det är just Google som ligger bakom, med allt vad det innebär i makt, resurser och smarthet. Jag tycker själv att det är en resursfråga och att företag i nuläget har mest att vinna på att fortsätta utvecklas i andra kanaler. Klart är dock att det är värt att följa utveckling noga och gärna experimintera med en liten budget.

Ford postar hundvalpar, LinkedIn fräschas upp och effektiv Facebookannonsering

Postad: söndag 9 september 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

LinkedIn fräschar upp design och funktioner
LinkedIns användarbas fortsätter att öka stadigt men de flesta verkar överens om en sak: LinkedIn är trååååkigt, fult och händelsefattigt. Detta försöker LinkedIn råda bot på med ny funktionalitet som för tankarna till Facebook.

Så annonserar du effektivt på Facebook
Några av Appelbergs kunder använder sig aktivt av Facebokannonsering och jag märker att intresset ökar. Nu när man dessutom kan rikta vanliga posts till olika målgrupper (gäller bara för sidor med mer än 5000 fans) så är det ännu viktigare att lära sig utnyttja riktad annonsering på rätt sätt. Här är några kloka råd på vägen. Och ännu fler råd finns här hos Mashable.

Sociala medier är värdelöst säger artikeln, men kommentarsfältet håller inte med
Ibland är kommentarsfältet mer intressant än själva artikeln. Här är en person som ger fem skäl till varför sociala medier inte är värt att satsa på. I kommentarsfältet fortsätter sedan diskussion med många intressanta synpunkter. Vad jag tycker? Killen är ju inte klok! :)

Veckans mest spännande statistik inom digitala medier
Mycket spännande finns att hämta här. Till exempel en undersökning som visar att 91 procent av alla företag i Storbritannien med en omsättning på 100 miljoner pund eller mindre använder sociala medier aktivt. Motsvarande siffra för de med högre omsättning är 44 procent. Dessutom: 40 procent av alla klick på mobilannonser sker av misstag, kanske på grund av feta fingrar?

Varför publicerar Ford söta hundvalpar på Facebook?
För att det funkar, helt enkelt. Christian Rudolf på Disruptive.nu skriver tänkvärt om företags inställning till sociala medier. I jakten efter gilla-markeringar och kommentarer anpassar sig företag till vad som bevisligen funkar och försöker hitta en koppling mellan till exempel söta hundvalpar och ett bilmärke.

Mitt Romney köper Twittertjänst, Wikipedias fototävling och Google+ som arbetsverktyg

Postad: fredag 31 augusti 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

Sök bland dina vänners Facebookbilder via Bing
300 miljoner bilder upp på Facebook varje dag (!). Nu kan du med hjälp av Microsofts sökmotor Bing söka bland dem.

Mitt Romney första köparen av Twitter trending topics
Verkligheten (läs kapitalismen) tycks allt mer ha kommit ikapp sociala medier-rörelsen. Facebook ger fler och fler möjligheter för kapitalstarka varumärken att synas bättre med hjälp av sponsrade inlägg och nu har turen kommit till Twitter. Presidentkanditaten Mitt Romney har köpt sig en plats på Twitters version av ”heta listan” – Trending topics. Vänta er mer av den varan.

Wikipedia startar världens största fototävling
För att marknadsföra den wikistyrda bilddatabasen Wikimedia Commons så har Wikipedia dragit igång en tävling med ambitionen att bli den största fototävlingen någonsin. Temat är ”monument”.

Google+ som yrkesverktyg
Google+ fortsätter att utvecklas för att försöka ta marknadsandelar från Facebook och i viss mån LinkedIn. På sin företagsblogg skriver Google om hur företag kan närma sig molnet med Google+ och hur enskilda medarbetare kan använda tjänsten i sitt arbete.

Instagramstjärnor bjuds in till US Open
Marknadsavdelningen för US Open i tennis bjuder in tre av de mest populära Instagramanvändarna i världen till tävlingen för att fotografera på tävlingen och publicera via sina egna Instagramkonton. Ett mycket smart och troligtvis kostnadseffektivt sätt att marknadsföra tävlingen.

Instagram, länkars livslängd och annonsering i sociala medier

Postad: fredag 24 augusti 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

De här nio företagen använder Instagram på rätt sätt
Allt fler företag finns på  Instagram, men få har ”knäckt koden” om hur de ska ta sig an denna tjänst, som ju egentligen inte alls är tänkt att användas av företag. Här är nio företag som gör ett bra jobb. Tänk dig förresten för noga innan du använder hashtagfunktionen i din marknadsföring. Precis som på Twitter kan det sluta så här illa.

Majoriteten av Facebookanvändarna är över 35 år
”Facebook är bara för kidsen”, hör man knappt någon säga nuförtiden. Faktum är att den största delen av Facebookanvändarna är 35+, en grupp som ständigt ökar. Omvärldsbevakningstjänsten Pingdom har tagit fram statistik på åldersfördelningen i alla olika sociala medier. Störst andel äldre i procent finns på LinkedIn, medan konstcommunityn DeviantART har största andelen yngre.

Hur länge ”lever” en länk?
Ett uttryck som jag inte hört tidigare är en länks ”half life”. Det anger den tid som det tar för en länk att uppnå hälften av sin totala mängd klick. Denna siffra nås olika snabbt beroende på vilken kanal länken publiceras genom. Twitter är inte helt oväntat det ställe där länkar har kortast livslängd.

Annonsering på Facebook ökar lavinartat
Det finns frågetecken om Facebook är ett pålitligt och effektivt verktyg för annonsering. Flera företag, bland annat General Motors, har lämnat plattformen. Men statistiken visar att företag lägger en allt större del av sin marknadsföringsbudget på Facebookannonsering. Bonusläsning: en genomgång av annonsering i sociala medier ”genom tiderna”.

Öka engagemanget på Facebook
Såna här artiklar kan man väl aldrig få för många av? Vi tar en till helt enkelt.

Instagram för företag, webbstatistik och B2B-marknadsföring online

Postad: fredag 17 augusti 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

Den här veckans länkar hämtar jag nästan uteslutande från alltid läsvärda bloggen Econsultancy. Rekommenderas starkt.

Allt fler företag på Instagram
Facebook köpte Instagram för 1 miljard dollar och användarna fortsätter att strömma in. MTV, Starbucks, Burberry, Tiffany & Co., Audi, Hermes, Gucci och Mercedes-Benz är några framgångsrika Instagramanvändare.

Nå fram till skumläsarna
Folk läser inte på webben, de skumläser. Så här optimerar du din webbplats för att tillfredställa dina (skum)läsare.

Är Bing och Yahoo bättre än Google?(!)
75 procent av alla Google-sökningar genererar klick. Motsvarande siffra för Bing och Yahoo är 84 % och 86 %.

Tio bra tips om Google Maps
Många fler borde skapa custom maps i Google maps, det är ju ett suveränt sätt att till exempel göra en gemensam planering inför resor. Här är ett tidigare blogginlägg där jag samlade de 50 mest Facebook-incheckade platserna i Sverige på en Googlekarta.

Tre experter om digital B2B-marknadsföring
Lite väl kort, men intressant video om marknadsföring för B2B-företag, med betoning på sociala medier.

Analysera din Facebooktrafik

Postad: tisdag 14 augusti 2012 Kategori: Facebook | Kommentarer: Inga kommentarer

En tydlig och bra video om hur du kan samla ihop statistik från en Facebooksida via Excel.

Bra bloggrelationer, hetaste företagen i sociala medier och hur psykologer kan lära ut webbdesign

Postad: fredag 10 augusti 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

Nio tips för bra bloggrelationer
Bloggare har stor makt och inflytande på nätet. Relationer med bloggare sköts lite annorlunda än de med journalister och här är nio bra tips hur.

42 % amerikaner klickar på mobila annonser
Mobilsurfandet ökar lavinartat men annonsörernas finansieringsmodeller har sackat efter. Den här statistiken visar dock att mobilanvändarna är mottagliga för annonsering även i mobilerna.

Vilka företag är hetast i sociala medier?
Social Business Index rankar veckovis de företag och organisationer som är hetast i sociala medier enligt SBIs kriterier.

Skapa riktad Facebookreklam utan att vara påträngande
Allt bättre möjligheter till riktad reklam innebär också att man måste akta sig för att bli för påträngande. Här kommer tips på hur du balanserar på rätt sida. Bonusläsning: British Airways misslyckas med detta.

Förstå psykologin bakom människors beteende och nå webbframgångar
”Social proof” är ett fenomen som innebär att människor tenderar att härma andra personers beteende i olika situationer. Här är tolv företag som utnyttjar detta på sina webbplatser, bland andra Amazon och Groupon.

Fotbollslag har twitteralias och qr-kod på tröjan istället för namn
Ett mexikanskt fotbollslag ersatt e förra året spelarnas namn på baksidan av tröjan med deras twitteralias. Nu har engelska klubben Stamford AFC gått steget längre och även inkluderat en qr-kod på matchtröjan. Tycker du det är en fånig idé? Kolla då in några av världens märkligaste användningar av qr-koder på bloggen WTF QR Codes.

7 sätt att sprida ditt företags budskap bortom pressmeddelandet

Postad: tisdag 7 augusti 2012 Kategori: | Kommentarer: En kommentar

Att skicka ut pressmeddelanden är fortfarande ett viktigt sätt för företag att sprida sina budskap. Ett bra pressmeddelande 2012 innehåller förutom en säljande och faktafylld text även relevanta djuplänkar till mer information och högupplösta bilder, samt gärna tillgång till rörligt bildmaterial.

Men numera finns det många fler sätt att få ut samma budskap, för att förenkla arbetet för journalister och kanske generera fler än en artikel från samma publikation eller helt enkelt nå direkt till målgruppen.

Här är sju exempel på bra sätt att utnyttja innehållet i ditt pressmeddelande för att nå en större målgrupp.

 1. Koppla ihop pressmeddelandet med ”den stora bilden”
Finns det en koppling mellan pressmeddelandets budskap och någon aktuell händelse, samhällsriktning eller branschen? Klart det finns! Se till att på ett objektivt sätt få med en sådan koppling/vinkel i pressmeddelandet och komplettera gärna med ett mer subjektivt blogginlägg där du utvecklar tankarna. Genom att sätta ditt företag i ett större perspektiv så har du möjlighet att ta marknadspostitioner och kanske även göra anställda till branschprofiler.

2. Kommentera på bloggar och artiklar
Det kan tyckas banalt men om du någon gång lämnat en kommentar med länk till din egen blogg eller webbplats på en välbesökt blogg så har du säkert märkt att det är ett effektivt sätt att driva trafik. Ett företag som kommenterar på artiklar eller blogginlägg förväntas dock tillföra mer substans i kommentarerna än en vanlig bloggare, så se till att kommentarerna är relevanta. Du kan göra en Google-sökning på ord och begrepp som angränsar till ditt pressmeddelandes innehåll för att hitta ställen att kommentera på. Ett pressmeddelande om en ny transportlösning skulle kunna rendera uppmärksamhet om det tipsades om i kommentarsfältet på blogginlägg som detta från Miljöpartiets bloggportal.

3. Infografik
Visualisera statistik för att göra den lättillgänglig och översiktlig. Ett bra verktyg för att skapa infografik utan att vara designkunnig är genom verktygen Visual.ly och Piktochart. Se fler exempel på snygg infografik på Appelbergs Pinterestsida.

4. Spela in korta enkla videoklipp
Tekniken har gjort det möjligt för alla att skapa och publicera rörligt material. Många är rädda för att bildmaterial som skapas inhouse ska uppfattas som oprofessionellt i jämförelse med proffsproducerat material, men en bra tumregel är att sammanhanget bestämmer kvaliteten. En proffsigt producerad film får inte innehålla några skavanker, medan en snabb ögonblicksskildring av till exempel en produktchef på plats i fabriken kan komma undan med relativt amatörmässig kvalitet. Tre viktiga saker att tänka på som de flesta stör sig på är att inte skaka för mycket med kameran, inte göra för snabba panoreringar och att ha ett bra ljud.

Ett superenkelt exempel på film är att ett företag som lanserar en ny motordel filmar motorn okommenterad (med t ex en Iphone på stativ). Här finns fler tips på hur företag kan kommunicera framgångsrikt med hjälp av 15-sekunders-klipp.

5. Utnyttja nya digitala tjänster
På de flesta företag finns någon eller några tekniskt intresserade som alltid har koll på ”det senaste”. Utnyttja dessa personer och ge dem fria händer att hitta på något kul med ditt företags senaste pressmeddelande. Låt dina anställda vara lekfulla och ha kul med sociala medier och låt dem nischa in sig smalt.

Gör roliga gif-bilder med nya tjänsten Cinemagram, kanske denna för ett industriföretag:

Kanske den här för en teatergrupp:

Eller varför inte gå riktigt loss och låta folk ta skärmklipp på när de lägger ord som relaterar till ditt företag i ett Wordfeud-parti och sedan lägga upp dem på Instagram med taggen ”#företaget-WF”? Släpp loss idéerna!


6. Skapa diskussioner och engagera
”Sparka mig, slå mig, stånga mig…gör nåt!”, sa matadoren till Tjuren Ferdinand och skalperade sig själv. Dina pressmeddelanden ska inte kommuniceras ut fullt så desperat, men matadorens tankar känns säkert igen av alla som någon gång skickat ut ett pressmeddelande som genererat dåligt med resultat. Några lösningar är att spetsa till ditt budskap för att ge mottagarna något att ha en åsikt om, ställa dialogskapande frågor eller utmana dina läsare. Läs gärna den här guiden från onlinestrategen Jeff Bullas om vilken typ av innehåll som skapar engagerade läsare.


7. Skapa ambassadörer inom organisationen
Grundfilosifin för de flesta som arbetar med sociala medier är att kraften i de olika kanalerna aldrig kan utnyttjas fullt ut utan att sprida ut arbetet ordentligt i organisationen. Ge dina anställda befogenheten, verktygen, arbetstiden och uppmuntran till att själva agera ambassadörer för ditt företag och aktivt sprida till exempel budskap i pressmeddelanden genom deras egna kanaler så får ditt företag plötsligt X antal extra marknadsföringskanaler att arbeta med.
Skillnaden i räckvidd med olika sociala medier-strategier

Skillnaden i räckvidd med olika sociala medier-strategier

Stjärnmärkt och gillat v27

Postad: fredag 6 juli 2012 Kategori: Stjärnmärkt och gillat | Kommentarer: Inga kommentarer

British Airways personliga kundservice kan vara integritetskränkande
British Airways satsar stort på proaktiv kundservice med projektet ”Know me” där man bland annat hämtar bilder på passagerare med hjälp av Google Images för att kunna känna igen dem direkt. Hela projektet har stött på patrull eftersom många anser att British Airways inkräktar på deras personliga intigritet.

Utöka din räckvidd på Facebook
Edgerank är Facebooks hemliga algoritm som avgör vilka Facebookinlägg som visas för vilka användare. James Trumbly från HMG Creative ger sina bästa tips hur man får maximal synlighet på Facebookuppdateringar.

Lär känna dina kunder genom sociala medier
Spana på ditt företags kontakter i sociala medier och saker som hur de beskriver sig själva och sina intressen, vilka tider de är online, vilka influeras de av och vilken sorts content de går igång på.

Vikten av att alltid ha med it-avdelningen i beslut om digital infrastruktur
Sociala medier har inneburit att mängden olika tekniska plattformer ökar, vilket inneburit att 65 procent av marknadscheferna i Usa inte har den kompetens som krävs för att ta beslut om vilka kanaler och plattformar som ska användas. Istället för att sprida ut de besluten på byråer och olika avdelningar i företaget så bör alltid de som kan detta bäst, it-avdelningen, vara inblandade.

Undvik bråk i sociala medier
Folk är ofta på krigsstigen online och en illa vald formulering eller en slappt omhändertagen kund kan lätt generera i hätsk kritik som snabbt sprids. Här är några bra tips för att hålla sig väl med sina kunder online.